Tilaus 60-vuotis syntymäpäiville. Toiveena oli ... tällä kertaa sain vapaatkädet kakun toteuttamiseen. Hedelmäkakkuja tulee harvemmin tehtyä, joten päädyin tähän kakkuun sillä kansiosta puuttuu hedelmäkakun kuva. Samalla ajattelin testata sitruuna-aromia.

1484922.jpg

sitruunainen kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl sitruuna-aromia
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruuna-aromi. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista korppujauhotetussa kakkuvuoassa (halkaisija 26 cm) 175 asteessa noin 50 min. Anna jäähtyä ja kumoa kakku.

kostutus: greippi limpparia
hillona: omena-, appelsiini- ja aprikoosihillo

täyte:
1 prk Flora vispiä
0,5 prk Flora vanilla
1 rkl sokeria
2 tl sitruuna-aromia
2 prk vanilja jogurttia
7 liivatetta + 2 rkl vettä

Vaahdota Flora vispi ja vanilla vaahdoksi. Lisää sokeri ja sitruuna-aromi, sekä jogurtit. Liota liivatteet kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna vesi mikrossa ja sulata liivatteet, anna hetki jäähtyä. Kaada liivate ohuena nauhana vaahdon joukkoon, nopeasti vatkaten.

Täytä kakku irtopohjavuoan rengasta apuna käyttäen. Kostuta kakku limpparilla, levitä hillosekoitus ja laita täyte. Täytettä tulee kahteen väliin, sekä kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ja ota rengas pois kun täyte on hyytynyt.

Koristele kakku hedelmillä & kiille hyytelösokerilla.

Pursotuksessa Flora vispiä, maustettu sokerilla ja vaniljasokerilla.