317938.jpg
Hiukan muunneltu versio klassisesta versiosta

Pohja:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
50 g margariinia
1 dl vahvaa kahvia
½ dl marianne crus rouhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2½ dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
n. 3 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl vahvaa kahvia
25 g voita sulatettuna

koristeeksi: Pipariminttu trösseleitä

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja kahvi. Jatka vatkaamista ja lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Kaada piirakkavuokaan (suosittelen taas Tupperwaren silikonista piirakkavuokaa, ei tartu kiinni eikä tarvitse myöskään voidella) ja paista 200 asteessa vajaa 15 min. Anna jäähtyä.

Mittaa kaikki kuorrutuksen kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää kahvi ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa tomusokeria mikäli kuorrute vaikuttaa löysältä. Kaada jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele lopuksi piparmintun makuisia trösseleitä. Piparmintun makuiset antoivat tällaiseen äkkimakeaan torttuun kivaa raikkautta ja vähän väriä myös.