442849.jpg
Jokin aika sitten sain hirvenlihaa ja nyt päätin sen käyttää tällä kertaa näin...

pihvit:
½ kg hirvenlihaa
1-2 tl pippurisekoitusta rouhittuna
1-2 tl viherpippuria rouhittuna
1-2 tl girllimaustetta

paistamiseen 1-2 rkl voita

kastike:
2 dl kuohukermaa
1 rkl vahvaa sinappia
½ rkl mustaherukkahyytelöä
1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
ripaus chilirouhetta, pippurisekoitusta ja suolaa

Leikkaa huoneen lämpöisestä hirvenlihasta poikkisyin noin 1 cm paksuisia pihvejä. Mausta pihvit toinen puoli pippurirouheella. Kuumenna pannu ja lisää voi. Laita lihat pannulle ja käännä pihvit sitä mukaa kun pihvin pinnalle tulee lihasnestettä ("verta"). Mausta käännetty pihvi grillimausteella (itse ripottelin sormin hyppysellisen antamaan vähän makua). Kun pihvit ovat paistuneet lisää kuohukerma ja tuorejuusto. Anna kiehua hetken ja lisää sitten sinappi ja mustaherukkahyytelö, sekä mausteet. Anna kannen alla kiehua hiljalleen reilu puoli tuntia. Tarjoa ranskalaisien ja/tai peruna viipaleiden kera.