521661.jpg
Pitkästä aikaa meillä syödään lihapullia. Syödään tätä tänään ja huomenna. Loput lihapullat laitoin pakastimeen odottamaan Vappua.

lihapullat:
1 prk + mausteet Valio Creme Fraiche mix (pippuri & paprika)
1 dl vettä
1 dl korppujauhoja
1/4 tl cayennepippuria
2 tl jauhelimaustetta
1 tl grillimaustetta
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus chilirouhetta
1 sipuli
2 kananmunaa
n. 800 g nautajauhelihaa (7%)

Kaada Fraiche ja vesi kulhoon. Lisää mausteet, korppujauho ja sipuli. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää kananmunat sekoittaen ja lisää vielä jauheliha. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele näistä vedellä kostutetuin käsin lihapullia. Paista pannulla kypsiksi. Ota tästä lihapullia kastiketta varten ja laita loput pakastusrasiaan ja pakastimeen esim. Vapuksi.

kastike:
75 g voita
n. 1 dl vehnäjauhoja
3 tl sinappia
5 dl + (2 dl) vettä
2 dl Fraiche 5 %
1 lihaliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
ripuas: cayennepippuria, valkopippuria, maustepippuria ja chilirouhetta

Sulata kattilassa voi ja anna sen hetken kiehua. Lisää vehnäjauhot ja sekoita koko ajan. Kun vehnäjauhot ovat ruskistuneet, mutta eivät palaneet lisää sinappi ja sekoita ja lisää 5 dl hana kuumaavettä koko ajan sekoittaen. Lisää Fraiche ja tarvittaessa loput 2 dl vettä. Lisää myös lihaliemikuutio ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia ja tarjoile esim. perunasoseen kanssa.