Tuli tilaus, joista yksi tuote oli tämä Tiikerikakku. Tein kaksi keskikoista kakkua, joista toinen oli ns. varakakku jos toinen jää vuokaan kiinni (tein tavalliseen vuokaan). Tällä kertaa ihmekyllä ei jäänyt kumpikaan kiinni, joten saatiin huomiseksi kahvipöytään kakku kun vieraitakin on tulossa.

1295772.jpg
Tämä siis se tilauskakku kumottuna ja jäähtymässä lautasella.

1295769.jpg
Tässä meille jäävä kakku, josta piti maistella heti palanen tai pari. Toivottavasti asiakkaalle menevässä kakussa olisi paremmat raidat. Kakku oli kuivakakuksi ihanan pehmeä eikä yhtään kuiva, niin kuin joku ohje jota yleensä olen käyttänyt.

2 keskikoista kakkua:
350 g voita
4 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
6 kananmunaa
4 tl leivinjauhetta
5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
6 rkl kuohukermaa
6 rkl kaakaojauhetta + 1-2 rkl kuohukermaa

Vaahdota sokeri ja voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri. Lisää lämpimässä vedessä lämmitetyt kananmunat yksitellen vaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi voi-muna vaahtoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi nopeasti. Lisää kuohukerma. Ota taikinasta 1/3 ja sekoita siihen kaakaojauhe ja kuohukerma. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhoitettuun vuokiin. Tasoita ja lisää kaakaotaikin vuokiin. Lisää lopuksi loput vaaleasta taikinasta vuokiin. Tasoita. Ota pieni haarukka käteen ja nosta S muotoisia kiukureoita pohjasta ylöspäin koko vuoka ympäri. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa ei jää enää taikinaa tikkuun. Laske uunin lämpöä 150 asteeseen mikäli kakun pinta alkaa liikaa tummua.

Kysymys jauhopeukaloille: Onko kenelläkään vinkkiä miten saadaan "oikeat ja kunnolliset" tiikerikakun raidat? Vinkkejä otan vastaan.