Jauhopeukaloita alkoi syyhyttämään ja mieli tekemään sämpylöitä. Kirjastosta lainaamani Kaarina Roinisen kotileivonnais -kirjaa selatessa, päätin tehdä Sisarussämpylöiden ohjeella, jota hiukan muunnellen sain tällaisia sämpylöitä aikaiseksi.

1 dl ruisrouhetta
1 dl täysjyvä vehnäjauhoja
1 dl Sunnuntai rouheisia sämpyläjauhoja
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 pss kuivahiivaa
0,5 dl Sunnuntain rypsiöljyvalmistetta
1 prk kermaviiliä
0,5 dl piimää

Laita kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää kermaviili, piimä ja rypsiöljyvalmiste. Vaivaa taikinaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. (Voit kohottaa uunissa; laita liinalla peitetty taikinakulho uuniin ja lämmitä max 50 asteeseen ja anna taikinan kohota.) Kun taikina on riittävästi kohonnut leivo mieleisen muotoisia sämpylöitä. Kohota sämpylät.

Voitele kohonneet sämpylät vedellä tai kananmunalla ja ripottele päälle ruisrouhetta.

Paista sämpylät 225 asteessa noin 15 minuuttia.