Ajattelin pitkästä aikaa tehdä itse ruisleipää kun huomasin pakastimessa olevan ruisleivän juurta. Laitoin taas palan hapankorppua, jotta tulisi happamampaa. Hapatin juurta 20 tuntia. Tällä kertaa laitoin vain juureen teelusikallisen hiivaa. Ihme ja kumma taikina kohosi, leipäkin kohosi ja leipä onnistui kyllä hyvin. Leipä oli kyllä hyvää, mutta maistuu hiukan hapankorpulle. Huomenna saan "oikeaa" ruisleipää, josta lisään taikinan juureen paloja, jos vaikka saisin siitä oikeamman ruisleivän makuista.

Viikonloppuna uusinta ruisleivän valmistuksesta ja olen varma, että kyllä se vielä onnistuu ja vielä saan leivästä juuri sen makuista kuin haluan. Lupaan jakaa onnistumiseni ja ohjeen heti kun saan siitä sellaista kuin oikea itsetehty ruisleipä on.