Vuoden viimeinen iso urakka on nyt takana. Aloitin torstain aamulla klo 6.30 ja tällä kertaa urakkani päättyi klo 15.30. Tällä kertaa myyjäisiin leivoin 15 kahvikakkua, joista tällä kertaa jäi vain yksi pieni Arabialainen maustekakku myymättä. Kahvikakut paistoin kiertoilmauunissa, jonne onneksi mahtuu 6 kakkua kerralla. Paistoin leivinuunissa 300 kpl karjalanpiirakoita joista 200 kpl meni myyjäisissä hyvin kaupaksi ja 100 kpl jätin itselleni jouluksi. Lisäksi innostuin paistamaan kotiin sämpylöitä ja täytettyä italialaista leipää.

Tässä kaikki 15 kahvikakkua

Karjalanpiirakat laitoin voitelun jälkeen laatikkoon jäähtymään

Arabialainen maustekakku

Kuorrutettu kahden suklaankakku

Englantilainen hedelmäkakku

Konjakki-luumukakku
250 g kuivattuja luumuja
2 dl hasselpähkinä rouhetta
2 dl konjakkia

400 g margariinia tai voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa

Hiennonna luumut pieneksi paloiksi. Sekoita luumut,pähkinät kulhoon ja konjakki kulhossa. Anna maustua esim. yön yli.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauho-vaniljasokeriseos, kerma ja luumu-pähkinä-konjakksi seos. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Kakku on parhaimmillaan vasta parin-kolmen päivän kuluttua.

Suklaa-taatelikakku

Juustosämpylät

Perussämpylöitä

Täytetty italaiainen leipä

Taikina:
5 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 pss kuivahiivaa
5 dl hiivaleipäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

täyte:
1 iso (makea) sipuli
2 valkosipulin kynttä
1,5 dl aurinkokuivattua tomaattia
2 tl pizzamaustetta
pippurisekoitusta
3 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja niihin öljy ja vesi. Vaivaa taikinaksi. Kohota liinan alla puolisen tuntia.

Hiennonna sipulit ja aurinkokuivattu tomaatti. Kuullota pannulla sipulit ja anna jäähtyä. Sekoita sipulit ja aurinkokuivattu tomaatti, lisää siihen mausteet ja öljy.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse levyksi. Jaa täyte levyjen päälle. Kääri tiukaksi rullaksi ja käännä esim. tuollaiseksi renkaaksi. Anna kohota liinan alla ja puolisen tuntia. Paista kohonneet leivät 175 asteessa noin 45 minuuttia.