Eilen perjantaina vietettiin Viivin 9-vuotis syntymäpäiviä koulukavereiden kanssa. Sankari toivoi kinuskikakkua jossa olisi välissä suklaamoussea. Ullan unelmista sain idean tähän kakkuun. Kerman määrää hiukan vähensin ja käytin liivatteita, mutta muuten ohje taitaa olla Ullan ideoima.

866681.jpg
Kakku oli kyllä hyvää, mutta herkuttelulakon ansiosta niin äkkimakeaa, ettei toista palaa tehnyt edes mieli ottaa.

4 munankakkupohja

täytteet:
1 prk Flora vispiä
1 prk maitorahkaa
100 g valkosuklaata
100 g tummaasuklaata
0,5 dl vettä
6 liivatetta

välissä: aprikoosihilloa

kostutus: spriteä


Vuoraa kakkuvuoka kelmulla, niin ei haittaa vaikka leikkaisit pohjat vinoon.

Vaahdota Flora vispi ja lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi ja ota puolet tästä toiseen astiaan. Sulata ensimmäisenä valkosuklaa esim. vesihauteessa. Kaada hiukan jäähtynyt valkosuklaa kerma-rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Sulata seuraavaksi tummasuklaa vesihauteessa ja sekoita toisen kulhon kerma-rahkaseokseen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita jo ensimmäinen osa pohjasta kakkuvuokaan, kostuta ja levitä hillo.

Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kiehauta vesi ja purista ylimääräiset vedet liivatteista. Laita liivatteen kiehuvaan veteen. Kaada puolet ohuena nauhana ensin valkosuklaa-kerma-rahkaseokseen sekoittaen kokoajan nopeasti. Kaada loput tummasuklaa-seokseen ja sekoita jälleen nopeasti kokoajan.

Kaada valkosuklaaseos hillon päälle ja laita toinen osa kakkupohjasta moussen päälle. Kostuta, levitä hillo ja kaada tummasuklaaseos. Ja lopuksi viimeinen osa kakkupohjasta. Laita folio päälle ja laita kakku tekeytymään jääkaappin vähintään muutamaksi tunniksi.

paahtokinuskikuorrutus:
2 dl sokeria
2 dl kermaa
50 g voita
1 tl vaniljasokeria

Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se. Sulata sokeri paistinpannulla, anna sen sulaa rauhassa älä siis sekoita ennen kuin lähes kaikki sokeri on sulanut. Sekoita sitten lopuksi ja anna sokeri hiukan ruskistua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kylmä vesi ja sekoita. Lisää kuuma kerma vähitellen koko ajan sekoittaen ja lisää pannu takaisin levylle. Anna kiehua hiljalleen kunnes seos sakenee. Lisää lopuksi voi ja vaniljasokeri. Anna kinuskin vähän jäähtyä ennen kakun päälle kaatamista. Kaada kinuski ja levitä se kuumalla vedellä kastetulla lastalla.