406336.jpg
Eilen oli laskiaistiistai, mutta vasta tänään tein ja syötiin hernekeittoa, jonka tein leivinuunissa

Edellisenä iltana:
2 l vettä
500 g kuivia herneitä

Huuhtele herneet ja liota kylmässä vedessä yön yli, uunin kestävässä astiassa.

Valmistus päivänä:
300 g possun jauhelihaa
300 g porsaan luutonta lapaa tai etuselkää paloiteltuna
2 sipulia
1 lihaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
3 tl meiramia
(1 tl suolaa)
3 rkl vahvaa sinappia

Valmistus päivänä laitapienissä "köntissä" jauheliha, lihapalat ja liemikuutiot herneiden joukkoon. Laita leivinuuniin noin 175-200 asteeseen tunnin ajaksi, jonka jälkeen täytyy hämmentää ja tarkistaa vesi tilanne, jota lisätään tarvittaessa. Laitetaan vielä uuniin tunniksi ja lisätään mausteet ja tarkistetaan tarvitseeko laittaa suola. Ja vielä uuniin tunnin verraksi hautumaan.

Itse pidin kaiken kaikkiaan hernekeittoa noin 3 tuntia uunissa, siitä tuli todella maukas parempi kuin hellalla keitetty. Lisäksi tämä oli vaivaton soppa, sillä ei tarvinnut vaahtoa kuoria pois.

Onko kukaan muu tehnyt koskaan hernekeittoa leivinuunissa? Mikäli ei, niin suosittelen kokeilemaan