
Vadelmamousse (ohjeen nappasin Hellapoliisilta):
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g sitruuna"tuorejuustoa" (Sunnuntain tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
3-4 dl pakaste vadelmia (murskattuna)
0,5-1 dl sokeria
0,5 dl Grandi vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen
kostutukseen: vadelma limpparia
väleihin: pari ruokalusikallista vadelmahilloa
kuorrutus:
100 g valkosuklaata
2,5 dl Flora vispiä
Nimi ja reunakoristeet tummaasuklaata.
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota Flora vispi sokerin kanssa. Lisää tuorejuusto ja murskatut pakaste vadelmat. Kuumenna mehu ja puserrat ylimääräiset vedet liivatteista ja sulata kuumaan mehuun. Kaada ohuena nauhana vaahdon sekaan nopeasti vatkaten. Kostuta pohjat ja levitä vadelmahilloa. Laita hillon päälle vadelmamoussea ja uusi pohja päälle jne.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota Flora vispi ja lisää tähän vähän jäähtynyt valkosuklaa. Levitä osa kakun päälle ja osa laita pursotin pussiin. Laita noin 5 minuutiksi täytetty pursotin pussi pakastimeen, näin se kestää pitempään kylmänä ja helpompi pursottaa.
Kommentit