386009.jpg

4:lle hengelle:
400 g naudan maksaa valmiiksi viipaloituna
1 rkl voita
½ tl suolaa/pihvi
ripaus mustapippuria myllystä

kermakastike:
n. 20 g voita
n. 30 g vehnäjauhoja
1 dl vettä
1½ dl kuohukermaa
1/4 lihaliemikuutiosta
ripaus mustapippuria ja valkopippuria myllystä

Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot, sekoittele ja anna hetken jauhojen turvota. Lisää vesi voimakkaasti sekoittaen, sekä kerma. Lisää mausteet ja lihaliemikuution pala. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä.

Kuumenna pannu ja sulata voi. Laita maksaviipaleet pannulle ja käännä kun maksan pinta alkaa tulla "verta". Mausta paistettu pinta suolalla ja mustapippurilla. Paista toinenkin puoli samoin. Kun pihvit ovat paistuneet kaada kermakastike päälle ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa perunasoseen kanssa.