Jääkaapissa oli yksi purkki Valion tiramisurahkaa, banaanikin alkoi olla ylikypsää ja kermapurkissa päivämäärä menossa vanhaksi. Valion omenamehu purkissa oli kuin tilauksesta Tiramisu-banaanitortun ohje. Viivi on pitkään halunut tehdä hyytelökakkua joten tästä oli hyvä antaa aloittaa. Kannatti antaa kokeilla, sillä tästä tuli hyvää. Ohjeen aineosia on vähän pienennetty Valion ohjeesta, suluissa alkuperäinen ohje.
 

pohja:
1 pkt Wilhelmiina keksejä
2 rkl voita

täyte:
3 kpl liivatelehteä (4 kpl)
2 dl kuohu/vispikermaa
1 prk Valion Tiramisurahkaa (2 prk)
1 kpl banaani
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 tl kaakaojauhetta (Valion ohjeessa tätä ei ollut)

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja. Murenna keksit ja sekoita niihin voisula. Taputtele muruseos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä noin 5 minuuttia. Vaahdota kerma, sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Lisää vaahtoon rahka. Pilko banaani pieniksi palasiksi ja lisää rahkavaahdon joukkoon. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata pienessä vesi määrässä (1-1,5 rkl). Kaada sulatettu liivateliemi vaahdon joukkoon ja kaada täytemassa torttupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia. Ennen tarjoilua voit siivilöidä tortun pinnalle kaakaojauhetta