Ystäväni tarjosi luonaan näitä herkullisia leipiä, tosin pursotettuina. Kuinka ollakaan kun itse yritin pursottaa voimani ei kertakaikkiaan riittänyt. Tätä päivitystä kirjoittaessani muistin, että olisihan minulla ollut Lidl:stä ostamani "pursotin" -laite. Laita jota en ole edes vielä ehtinyt kokeilemaan ja jolla olisin pursotuksen saanut onnistumaan. Nyt siis jouduin hädissäni turvautumaan yksinkertaiseen tapaan pyörittelemällä palloja ja painelemaan ne littaniksi. Ensimmäisen pellillisen lopussa muistin, että jääkaapista löytyy valmista tummaa suklaarouhetta joten käytinpä sen sitten sieltä pois.

1427771.jpg
Vas. suklaarouheisia Vieninleipiä ja oik. pähkinäsuklaalevitteellä, joka oli jostain syystä turhan löysää.

250 g voita
1dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää vehnäjauho ja vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pursota ja paista 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.

Tässä täyte joka tähän kuuluisi ja jota en tällä kertaa itse laittanut:
15 g suklaata
1 dl tomusokeria
25 g voita