Tilauksesta kinuskikakku. Kinuskikakku onkin ollut viimeaikoina yksi suosituimpia kakkuja. Mikäli on mahdollista, yritän tehdä kinuskikakkuihin aina erilaiset täytteet.

1301816.jpg

7 munan kakkupohja

Kostutukseen käytin Pommacia ja välissä aprikoosihilloa.

Kahvinmakuinen täyte:
2 prk Flora vispiä
1 prk Flora vanilla
3 prk (á 150 g) Juustoportin kahvinmakuista jogurttia
1 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
8 liivatetta
1 dl vettä
7 tl Lidl valkosuklaa capuccinojauhetta

Laita liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota samassa kulhossa Flora vispi ja vanilla. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Ota tästä riittävä määrä pursotusta varten. Sekoita loppuun jogurtti. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Kuumenna mikrossa vesi. Lisää kuumaan veteen capuccinojauhe ja sulata liivatteet. Anna hetken jäähtyä ja kaada nopeasti vatkaten vaahdon joukkoon. Laita tätä täytettä kakun väliin (kaksi kerrosta).

paahtokinuskikuorrutus:
2 dl sokeria
2 dl kermaa
50 g voita
1 tl vaniljasokeria

Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se. Sulata sokeri paistinpannulla, anna sen sulaa rauhassa älä siis sekoita ennen kuin lähes kaikki sokeri on sulanut. ( HUOM! Sokeri palaa, jos sitä alkaa sekoittamaan liian aikaisin! ja valmiista kinuskista tulee kitkerän ja pahanmakuista.) Sekoita sitten lopuksi ja anna sokeri hiukan ruskistua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kylmä vesi ja sekoita. Lisää kuuma kerma vähitellen koko ajan sekoittaen ja lisää pannu takaisin levylle. Anna kiehua hiljalleen kunnes seos sakenee. Lisää lopuksi voi ja vaniljasokeri. Anna kinuskin vähän jäähtyä ennen kakun päälle kaatamista. Kaada kinuski ja levitä se kuumalla vedellä kastetulla lastalla.