Pitkään on tehnyt mieli tehdä tätä ananaspiirakkaa. Kokeilin tähän myös appelsiini-aromia ja hyvin sopi, antoi hyvää raikkautta ananaksen kaveriksi. Ohjetta en muista mistä tämän löysin, alkuperäistä ohjetta hiukan muutellen.

1512178.jpg
Kuvasta ei tullut herkullisen näköistä ja kuvaushetkellä muistin mantelirouheen joka unohtui.

pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl appelsiiniaromia
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1 tlk rahkaa
1 tlk ananasmurskaa
1/2 dl Flora ruokakermaa kevyt & paksu
1,5 tl appelsiiniaromia
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
(koristeeksi mantelirouhetta)

Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon appelsiiniaromi ja kananmuna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina matalaan vuokaan (halkaisija n. 26 cm). Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele halutessasi pinnalle mantelirouhetta. Kypsennä piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.