Viivi teki näitä huovutetuja kyniä. Helppoja ja yksinkertaisia tehdä.

Tarvikkeena perus lyijykyniä ja huovutusvillaa, kuumaa n. 1 osa vettä ja n. 2 osaa mäntysuopaa, sekä kuplamuovia.

Ota huovutusvillaa kuplamuovin päälle ohuesti ja reilusti yli kynän mitan verran ja noin 5-10 cm verran leveyttä riippuen kuinka paksulti haluat villaa olevan kynän päällä. (Alussa suosittelen tuota minimi määrää!) Laita kynä villan päälle ja ala rullaamaan tiukasti villaa kynän päälle. Ota sormiin vesi-mäntysuopaliuosta ja ala kostuttamaan ja samalla huovuttamaan tuota villaa kiinni toisiinsa jotta kynä jää tiukasti kiinni villan väliin. Pyörittele sitä käsien välissä tai kuplamuovin päällä. Mitä enemmän huovutat sen jämäkämpi siitä tulee ja kestävämpi. Huuhtele mäntysuopa nopeasti vuoronperään kuumaan ja kylmään veteen, pari kertaa. Laita kuivumaan ja tee solmut mikäli haluat tehdä solmuksi päät.

Oikeanpuoleinen tehdään muuten samoin, mutta kun aletaan huovuttamaan jätetään kynän yläpää ssä olevat villat kostuttamatta ja lopussa aletaan tekemään kynänpäähän villaa siten, että siitä tulee pallo tai pallomainen. Sit kostutetaan mäntysuopa-vesiliuoksella ja huovutetaan ja pyöritellään käsien välissä ja huuhdellaan.

Toivottavasti tuosta ohjeesta sai jotain tolkkua. Mikäli tuosta ei tosiaankaan saa mitään, niin yritän tammikuun puolella tehdä kuvallisen ohjeen.