Aito-Maku -blogin innoittamana leivänpaisto kokeilu jatkuu. Nyt täytyy kyllä kehua leivän makua, sillä se oli aivan taivaallisen ihanaa ja maukasta. Varmaan tähän astisista leivistä ehkä parhaiten maultaan onnistunut leipä. Hätäinen leipuri pisti leivät pikkusen liian kuumaan uuniin, joten leivät tummuivat hiukkasen liikaa, mutta makuun se onneksi haitannut.

1987094.jpg

Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />7 dl vettä

3 dl Start naturel mysliä

½ dl perunamuusijauhetta ( Rainbow )

2 tl suolaa

2 tl sokeria

1 ½  pss kuivahiivaa

11-12 dl vehnäjauhoja

¾ dl öljyä

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lisää vesi ja mysli kulhoon. Lisää 3 dl jauhoista, sekoita pikaisesti. Sekoita perunamuussijauhe, kuivahiiva, sokeri ja suola, lisää kulhoon. Sekoita ja lisää öljy. Sekoita puolikkaalla teholla 3minuuttia ja lopuksi täydellä teholla 8 min. Anna taikinan lepäillä liinan alla 15 min. Leivo leivät pyöreiksi. Anna levätä liinan alla 5 min. Leivo pitkulaisiksi, kostuta leivät vedellä pullasutia käyttäen ja ripottele päälle  unikon- tai seesaminsiemeniä. Kohota lopuksi 40 min. Paista uunissa alkuperäisen ohjeen mukaan. Paistoin omat leivät leivinuunissa, joten lämpötilaa on hiukkasen vaikea laskea :=)