Löysin Hellapoliisin sivuilta tällaisen kivan piirakan jonka vien salmiakkia rakastavalle serkulleni Uuden Vuoden viemiseksi. Tosin Hellapoliisin piirakka on maukkaamman näköinen. Vahingosta viisastuneena teen seuraavan kerran torttuvuokaan, paistan ensin pohjan sitten siirrän tämän pohjan leivinpaperilla vuoratulle pellille täytän pohjan ja pidän hetken uunissa. Nyt siis kumosin tämän ja marenki tietysti tarttui väli kumoamis vaiheessa lautaseen, laitoin sitten vielä piirakan hetkeksi uuniin joka meinasi sitten sinne unohtua.

320597.jpg

Pohja:
100 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sitruunakiisseli:
1 sitruunan mehu ja kuori raasteena
4 munankeltuaista
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia

Turkinpippuri marenki:
4 munanvalkuaista
1,5 dl sokeria
110 g Turkinpippurimurskaa

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n 20 minuuttia.

Tee sillä välin kiisseli:
Sekoita kasarissa kaikki kiisselin ainekset ja hämmentele kunnes sakenee ja kiehahtaa.

Vatkaa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi Turkinpippurirouhe.

Kaada kiisseli paistetun pohjalevyn päälle, levitä runsaaksi kerrokseksi marenkivaahto. Jatka paistamista uunin keskiritilätasolla muutama minuutti, kunnes vaahto saa hieman väriä.