Viivin synttäreille tein vadelmakakkua vadelmamousse täytteellä. Omilla synttäreillä taas halusin tarjota mustikkakakkua mustikkatäytteellä. Molemmat olivat hyviä, mutta kyllä se vadelmakakku voiton vei .

Molemmat kakut ovat 4 munan kakkupohjia.

Tein näin:

Aloitin sulattamalla 300 g valkoistasuklaata vesihauteessa

Vaahdota 1,5 l Flora Vispi kermaa. Lisää vaahdon joukkoon Valion maustettua Vaniljarahkaa, sekoita ja lisää sulanut valkosuklaa, sekoita tasaiseksi. Jaa vaahto kolmeen osaan, joista yksi menee kakun päälle ja pursotettavaksi ja kaksi menee kulhoon  moussea varten.

mousseen:
n. 0,5 dl mustikkahilloa tai vadelmahilloa
n. 1 dl mustikoita tai vadelmia
nämä soseuta esim. sauvasekoittimella tasaiseksi. 

Lisää tämä valkosuklaa-kermarahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Liota 4 kpl liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Lämmitä 2 rkl maitoa . Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet maitoon. Kaada liivateliemi ohuena nauhana moussemassan joukkoon.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Leikkaa kakkupohjat 2-3 osaan. Kostuta kakku esim. Spritellä. Levitä kakkupohjan päälle hilloa ja laita moussea reilusti. Kun kakku on täytetty anna kakun hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja ota kelmu pois. Levitä päälle ohut kerros hilloa tai valkosuklaa-kermavaahtoa ja lisää marjat. Tee hyytelösokerista kiille. Pursota kakun reunat.