448984.jpg
Pitkästä aikaa Kokkikerhon tuotoksia. Tulipas kauniita korvapuusteja ja herkullisia.

taikina:
½ l vettä tai maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariini

täyte:
100 g voita tai margariinia
3 tl kanelia
3 rkl sokeria

voiteluun kananmunaa ja koristeluun esim. raesokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen niin että saat kimmoisan taikinan. Lisää lopuksi sulatettu voi tai margariini. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina ja kauli se ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle pehmeä voi tai margariini ja ripottele päälle kaneli ja sokeri. Kääri pitkältä sivulta aloittaen rullaksi ja leikkaa rullasta 4 cm kokoisia paloja. Asettele pellille ja paina keskelle kuoppa. Kohota pullia liinan alla. Voitele korvapuustit munalla ja koristele esim. raesokerilla. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.