Viivi halusi juhlistaa ensimmäistä englannin kokeesta saatua 10. Joten toivomuksesta kakku johon päätin testata suklaakinuskia. Viivi halusi halloweenin  kunniaksi tehdä kakun päälle hämähäkin, no tarpeita ei juuri ollut joten salmiakki koristerakeita hämähäkiksi ja hopea kuorrutteiset suklaakoristeet silmiksi.

1033135.jpg

Tässä siis tulos. Itse kokeilin uutta pursotusta joka ei oikein onnistunut, mutta onneksi se ei juuri kuvan huonon laadun vuoksi näykään. En saa nykyään edes kunnon kuvia kameralla jokin asia siis kamerassa pielessä. Kameran ja kameran käsittely taidottomuuden vuoksi en ole saanut päivitettyä blogiani.

3 munan kakkupohja

kostutus: keltaisella Jaffalla

välissä:
mansikkahilloa
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1-2 rkl taloussuklaata rouheena
1½ rkl vettä + 4 liivatelehteä

reunat pursotukset: mansikkakermalla

suklaa-kinuskikuorrutus:
1½ dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
0,75 dl fariinisokeria
n. ½ tl voita
½ tl vaniljasokeria
yht. 30 g maito- ja taloussuklaata

Laita liivatteet likoamaan veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike ja lisää suklaa rouhe. Kuumenna n. 1½ rkl vettä kattilassa. Puserra ylimääräiset vedet liivatelehdistä ja sulata liivatteet kuumassa vedessä. Kaada tämä kokoajan hyvin sekoittaen vaniljavaahtoon.

Vuoraa vuoka jossa paistoit kakkupohjan ja kokoa kakku siihen. Halkaise kakku kahteen osaan. Laita ensimmäinen osa kakkupohjasta vuokaa ja kostuta Jaffalla ja levitä päälle hilloa. Levitä vaniljavaahto ja lopuksi toinen kakkupohja. Laita jääkaappiin hyytymään. Noin 1-2 tunniksi.

Tee suklaa-kinuski. Laita kerma ja sokerit kattilaan. Anna kiehua niin kauan että se alkaa saeta (noin 10 minuuttia) Lisää vaniljasokeri ja voi. Sulata suklaa sekoittaen ja ota pois levyltä. Kaada valmis vähän jäähtynyt kinuski kakun päälle. Pursota reunat kun kuorrutus on jäähtynyt.