Joensuun Pilkon Citymarketin tuorelihatiskiltä saa maailmanparasta valkosipulihärkäsuikaletta. Joka kerta kun käyn tuossa kaupassa on pakko ostaa tätä lihaa parikin annosta pakastimeen  hyvänpäivän varalle. Hyvä päivä oli sillä saimme tässä taannoin Rovaniemeltä asti vieraita, joten valmistin Yhteishyvän ohjeella liharuukkua. Hyvää oli, tosin joillekin taisi olla hiukkasen liian pippurista. 


Kuva ei anna oikeaa kuvaa ruoan herkullisuudesta, mutta ihanan muree liha oli.


(Ohje siis Yhteishyvän ruokalehtisestä)

800 g valkosipulihärkäsuikaletta
1 sipuli
1 tl suolaa
1 paketti (100 g) mustapippurituorejuustoa
3 dl vettä
2 dl ruokakermaa

2 rkl soijakastiketta

 

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista lihasuikaleet kuumalla pannulla. Lisää ruskistuneiden lihojen joukkoon sipuli ja anna hetken aikaa pehmetä. Murenna pannulle juusto ja lisää joukkoon vesi. Kääntele seosta, kunnes juusto on täysin sulanut. Kaada lihaseos uunin kestävään pataan. Anna hautua 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Lisää kerma, soijakastike ja sekoita. Anna padan hautua vielä noin 15 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin tai perunan kera.