
1 prk kermaviiliä
2 dl piimää
1½ dl sokeria
2 dl tummaa siirappia
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1½ tl soodaa
1 dl rusinoita
7 dl vehnäjauhoja
175 g sulatettua margariinia
Sekoita piimä, kermaviili, sokeri ja siirappi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rusinat. Lisää sulatettua rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada esim. huuhdeltuun silikoniseen kakkuvuokaan tai voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kakku on kypsä kun se irtoaa reunoista ja väriltään kauniin ruskea, eikä tikkuun enää tartu taikinaa.
Mikäli paistat silikonivuoassa muista huuhdella ennen taikinan kaatamista. Anna kakun levähtää 15 minuuttia ennen kumoamista, tällöin kakku ei jää vuokaan kiinni.
Kommentit