Alkuperäinen ohje löytyi Hellapoliisilta, jota vähän muutin itselleni sopivaksi. Tein tämän kakun mökille jossa juhlittiin veljeni ja hänen vaimonsa kanssa lasten myöhästyneitä synttäreitä. Kakku oli todella hyvää ja viimeisestä palasta melkein jouduttiin tappelemaan.

943864.jpg

4 munan kakkupohja

täyte:

4 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g Kahvijogurttia
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vettä
4 tl Lidl:n valkosuklaa capuccinojauhetta

kostutus: pommac limpparilla

välissä: omena-vadelmahilloa

kuorrutus:
2,5 dl Flora vispiä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 30 g valkosuklaata

koristelu: tummaasuklaata

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi sokerin ja vaniljasokerian kanssa. Lisää Kahvijogurtti vaahdon sekaan. Kuumenna vesi mikrossa ja lisää siihen capuccinojauhe, sekoita. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata yksitellen capuccinon joukkkoon. Kaada hiukan jäähtynyt liivate vaahdon sekaan kunnolla vatkaten.

Halkaise kakku kolmeen osaan. Laita ensimmäinen osa vuorattuun kakkuvuokaan (siihen vuokaan jossa paistoit pohjan) kostuta kevyesti Pommacilla ja levitä ohut kerros hilloa. Kaada puolet täytteestä ja laita toinen osa pohjasta täytteen päälle. Kostuta pohja, levitä hillo ja kaada loppu täytteestä. Kolmas ja viimeinen osa kakkupohjasta ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Raasta valkosuklaa hienoksi raasteeksi. Vaahdota Flora vispi, sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Lisää valkosuklaaraaste ja sekoita. Levitä kakun päälle ja käytä loput pursotukseen. Ota juustohöylällä tai jos omistat Tupperin kuorijan "kuori" suklaasta lastuja ja laita reilusti kakun päälle.