514800.jpg
Kuorrutuksen laitossa olin hätähousu, kakku ei ollut vielä kunnolla jäähtynyt joten tässä lopputulos.

(Laktoositon ja gluteeniton)

250 g laktoositonta margariinia
250 g (2,75 dl) sokeria
3 kananmunaa
appelsiinin tai sitruunan raastettua kuorta
250 g (3,25 dl) perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

kuorrutus (voi jättää pois)
60 g sulatettua laktoositonta margariinia
1 keltuainen
1 tl vaniljasokeria
n. 4 dl tomusokeria
4-5 rkl appelsiinimehua

koristeluun esim. strösseleitä

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää yksitellen kananmunat voimakkaasti vatkaten. Lisää appelsiinin tai sitruunan raastettu kuori. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaa pienellä teholla sekoittaen. (Jos käytät silikonivuokaa niin kuin minä, niin ei tarvitse voidella eikä jauhottaa) Kaada taikina rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kuumoa ja anna jäähtyä.

Kuorrutus: Sekoita sulatettuun margariiniin keltuainen. Sekoita kuivat aineet ja kaada margariini-keltuaisseos kuivien aineiden joukkoon ja lisää appelsiini, sekoita tasaiseksi. Levitä seos JÄÄHTYNEEN kakun päälle ja koristele heti. Säilytä kakku kylmässä.