Terveisiä Bulgariasta, Obzor nimisestä kylästä! Kesä ja lämmin löytyi, vaikkakin Suomen rajojen ulkopuolelta. Vietettiin koko perheen voimin lomaa elokuun alussa. Lämmintä oli silloin siellä 30-34 asteen välillä. Mustameri oli lämmin n. 23-25 asteen välillä ja välillä jopa 2 metrin korkuisineen aaltoineen.

1860013.jpg

Tässä huoneistohotelli Casablanca, jossa yövyimme. Huoneemme oli ylimmässä kerroksessa (7 kerros) ja aamupalaa päästiin nauttimaan omalta parvekkeelta.

Hotellin siivojaat tekivät pyyhkeistä meille yllätyksiä ja muutaman kerran meidän yövaatteistakin.

1860023.jpg

1860017.jpg

1860019.jpg

Kävimme myös Jahti picnic risteilyllä. Englannin kielinen opas muuttui saksan kieliseksi, koska meitä neljää lukuunottamatta loput matkustajat olivat saksalaisia.

1860009.jpg  

Tässä pienessä veneessä vietimme kuusi tuntia, risteillen lähellä rantaa. Pysähdyimme luodolle pariksi tunniksi. Viivin kanssa kävimme veneestä käsin uimassa sillä aikaa kun veneen kokki ja perämies valmisti meille pientä ateriaa. Ateriana oli jotakin grillattua kalaa (maistui ahvenen ja hauen väliltä) ja paikallista kierremakkaraa, jota en sitten rohjennut maistamaan, lisänä oli paprikaa, tomaattia ja kurkkua. Jälkiruoaksi oli omena. Eli ateria oli aika onneton.

1860082.jpg

Risteilyllä nähtiin myös paljon meduusoita ja tässä ainut kuva jossa meduusan sain "vangittua" kameraan.

Ruokapaikkoja oli paljonkin Obzorissa, mutta kun nälkä yllätti ja kun odottelun jälkeen ruoat saatiin eteen ei kuvaus tullut enää mieleen.

1860087.jpg

Tämän ravintolan löydön jälkeen tuli tässä ravintolassa syötyä loppu lomamme ajan. Ruoka ja palvelu oli hyvää. Ravintola oli siisti (myös wc, toisin kuin parissa muussa paikassa) ja terassilla kasvoi viinirypäleitä.

1860005.jpg 

Tämän ruoan nimeä en muista, mutta ilmeisestikin tämä oli jotakin paikallista lihapataa. Todella hyvä ja murea liha ja kasvikset sopivan kypsiä.

1860007.jpg

Minun teki mieli pippuripihviä. Ranskalaiset ja muut lisukkeet piti tilata erikseen ja juuri kun olin laittanut osan ranskalaisista tuli mieleen ottaa kuva tästä. Liha ei ollut naudan/härän lihaa niin kuin meillä Suomessa ollaan totuttu, mutta liha ei myöskään ollut possua eli todennäköisesti sain vasikanlihaa. Kastikkeena oli konjakkikermaa. Paras liha-annos jonka sain koko matkalla. Nämä annokset ranskalaisineen ja juomineen (pari 0,5 l olutta ja parit limparit) maksoivat vähän reilu 20 €. Halvimmillaan saatiin kolme liha-annosta, samoilla juomilla ja ranskalaisilla noin 16 €.

1860024.jpg

Obzorissa oli uskomattoman paljon suihkulähteitä. Tämä löytyi kävelykadun päässä. Harmi kun loma loppui liian äkkiä ja jouduttiin palaamaan takaisin kylmään ja sateiseen koti Suomeen. Ensi vuonna näillä näkymin lähdemme uudestaan, mutta kahdeksi viikoksi.