Kääretorttu vimma iski. Nyt kaksi erilaista täytettä!
530529.jpg
(vas. vadelmakääretorttu ja oik. Marianne kääretorttu)

2 x pohja
6 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vadelmakääretorttu:                                            Marianne kääretorttu:
½ prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta                     1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk maitorahkaa                                               100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria                                                 ½ pss Marianne karamelli rouhetta
200 g vadelmia
n. 6 rkl vadelmahilloa

Vaahdota kananmunat ja sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita pikaisesti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratuille pellille. Paista 250 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa pohjat sokeroiduille leivinpaperille. Poista varovasti paistopaperi pois ja anna jäähtyä.

Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike. Jaa tämä kahteen osaan. Sekoita toiseen Vadelmakääretortun täytteen ja toiseen puoliskoon Marianne kääretortun täytteen ainekset. Levitä täytteet pohjan päälle ja rullaa kääröksi. Anna rullan vetäytyä tunnin verran ennen viipaloimista.