Pidin äitini luona Tupperi esittelyn ja lupasin leipoa sinne tarjottavat  jos äiti kutsuu vieraat. Suolaiseksi tarjottavaksi tein kinkku-paprikapiirakkaa, jonka ohjeen bongasin Katariinan keittiöstä

Pohja:
1 dl kaurahiutaleita tai ruisleseitä
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja tai täysjyvävehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte:
n. 200 g kinkkusuikaleita
0,5 prk säilykepaprikasuikaleita (purkki on 340/180 g)
1 tl Provencale-yrttimaustetta (tai jotain muuta kuivattua yrttiä)
ripaus chilirouhetta
2 dl ruokakermaa (7 %)
2 kananmunaa
2 dl kevyttä juustoraastetta

Lisäksi pohjan päälle chili-paprika tuorejuustoa!

Kopio Katariinan keittiön ohjeesta joillakin omilla lisäyksillä: 
Voitele pyöreä piirasvuoka (tai käytä silikonivuokaa jota ei tarvitse voidella). Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää margariini ja vesi joukkoon, sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille, käytä hieman jauhoja apuna. (kokeilin tähän uutta Tupperwaren minikaulinta, joka oli oikein hyvä tähän pohjan levittämiseen).  

Valuta paprikasuikaleet hyvin. Levitä pohjan päälle chili-paprika tuorejuustoa. Hienonna veitsellä leikkuulaudan päällä paprikasuikale hieman pienemmäksi. Ripottele pohjan päälle kinkkusuikaleet ja hienonnetut paprika. Sekoita kulhossa kananmunat, ruokakerma ja juustoraaste, sekä mausteet ja kaada piirakan pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.