492269.jpg
Tyttö toi kokkikerhosta näitä herkullisia pullia. Että osasivatkin olla hyviä.

Taikinan juuri:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

lisäksi taikinaan:
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1 tl kardemummaa
3-4 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

voiteluun: kananmunaa

täyte:
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
2 rkl persikanlientä
2 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria

koristeluun: viipaloituja persikanpuolikkaita

Valmista ensin taikinan juuri: Liota murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon sokeri ja vehnäjauhot. Kohota juurta lämpimässä paikassa.

Lisää kohonneeseen juureen puuharukalla sekoittaen kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot kädellä alustaen. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Leivo taikina pikkupikkupulliksi ja anna niiden kohota.

Valmista kohotuksen aikana rahkatäyte sekoittaen kaikki aineet keskenään. Laita kohonneisiin pulliin syvennykset juomalasin avulla. Voitele reunat kananmunalla ja täytä syvennykset rahkatäytteellä. Koristele persikanpuolikkailla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.