Tein eilen illalla pellillisen vaniljaista omena-puolukkapiirakkaa. Laitoin paria palasta lukuunottamatta kaiken miehen mukaan töihin. Tämän todella herkullisen piirakan ohjeen nappasin täältä, jota sitten hiukan muutin jääkaapista olevien raaka-aineiden mukaan.

1257020.jpg
Annoin itselleni luvan herkutella tällä onnettoman kokoisella palasella.

pohja (pellinen):
4 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
1 dl sulatettua margariinia
2 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa

pohjan päälle: omenasosetta

päälle:
3-4 isoa omenaa
1-3 dl puolukoita
1,5 dl vaniljakreemijauhetta
4 dl vettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa

kiille:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Valmista ensimmäiseksi vaniljakreemi jääkaappiin tekeytymään. Sekoita kuvat aineet ja lisää sulatettu margariini, kananmunat ja  maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellin pohjalle ja reunoille. Levitä pohjan päälle omenasose. Ota jääkaapista vaniljakreemi ja lisää siihen tuorejuusto ja kananmunat, sekoita tasaiseksi. Kaada tämä pohjan päälle. Kuori omena, ota omenaporalla siemenkodat pois ja viipaloi ohuiksi. Lado omenaviipaleet kreeminpäälle ja ripottele lopuksi puolukat. Paista uunissa 200 asteessa reilu puolituntia tai kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna piirakan jäähtyä. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Anna kiehua niin kauan kunnes liemi on kirkasta. Sivele silikonisella pullasudilla piirakan pinnalle kiille. Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.