Tässäpä osa joulumyyjäisiin tekemiäni kakkuja ohjeineen.

ENGLANTILAINEN HEDELMÄKAKKU (ohje löytyi täältä) tein tällaisella määrällä:
600 g margariinia
7,5 dl fariinisokeria
9 kananmunaa
10,5 dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
3 dl hasselpähkinärouhetta
2 dl korintteja
2 dl rusinoita
2 rasiaa sukaattia
2 rasiaa hedelmäsekoitusta
2 dl punaisia kirsikoita silputtuna
6 rkl konjakkia

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitut kuivat aineet, sekä hedelmät ja konjakki. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Paista voidellussa ja jauhoitetuissa vuoissa 175 asteisessa uunissa noin tunti.

SUKLAAKAKKU (en muista mistä löysin tämän ohjeen)
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl kermaa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia
1 levy tumaa suklaata

Sekoita kuivat aineet keskenää. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista voidellussa ja jauhoitetuissa vuoissa 175 asteisessa uunissa noin tunti.

JOULUKAKKU
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl kanela
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2,5 dl ranskankermaa
2 dl siirappia
150 g sulatettua margariinia

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää ranskankerma, siirappi ja lopuksi sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja  paista voidellussa ja jauhoitetuissa vuoissa 175 asteisessa uunissa noin tunti.

KARDEMUMMAKAKKU (ohjeen nappasin täältä)
4 kananmunaa
6 dl sokeria
5 dl kermaa
3 dl sulatettua margariinia
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

Sekoita munat, sokeri, kerma, voisula. Lisää joukkoon siivilöydyt ja keskenään sekoitut kuivat aineet. Paista 175 asteessa noin tunti.



JOULUN PIIMÄKAKKU
6 dl piimää
400 g sulatettua margariinia
4 dl sokeria
2 dl siirappia
2 tl inkivääriä
4 tl neilikkaa
4 tl kardemummaa
2 tl soodaa
12 dl vehnäjauhoja
(2 dl rusinoita) (laitoin toiseen kakkuun joten lisäsin vain 1 dl)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja piimä. Sekoita tasaiseksi ja paista voidellussa ja jauhoitetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti.

SORTAVALAN ROUVIEN KAHVIKAKKU (muunnettu ohje)
(alkuperäinen ohje Pirkka -lehti 12/2009)
300 g taloussuklaata
200 g voita
6 kananmunaa
4 dl sokeria
125 g hasselpähkinärouhetta
125 g mantelirouhetta
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Sulata kattilassa voi ja suklaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon suklaa-voi seos ja kuivat aineet. Paista uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan.