Jokin aika sitten tein sämpylöitä, ohjeen jälleen kerran löysintäältä. Ohjetta tosin ihan vähän muuttelin, mutta hyviä tuli. Viivi sanoikin, ettei meidän tarvitse ostaa enää kaupasta sämpylöitä eikä leipää kun teen kuulemma parempia kuin kaupan.

1 dl ruisleseitä
5 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 dl pellavansiemeniä
n. 2 dl rouheista sämpyläjauhoja
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
n. 2,5 dl ruisjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 tl siirappia
50 g keiju rypsiöljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet ensin keskenään. Lisää vesi, siirappi ja öljy. Sekoita taikina yleiskooneella ensin 3 minuuttia puolella teholla ja lopuksi 5 minuuttia täydellä teholla. Anna taikinan levätä liinan alla 30 min. Leivo taikina sämpylöiksi ja sämpylöiden kohota 30 min. Paista 200-225 asteessa noin  15 min.