413759.jpg
Tehtiin mökillä käydessämme pizzaa

Pohja 1 pellillinen:
4 dl MyllynParas pizzajauhoja
2-3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa

Pizzakastike (n. 3 pellilliseen):
1 prk tomaattimurskaa
1 pötkö tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
1 rkl pizzamaustetta
2 tl pippurisekoitusrouhetta tai mustapippurirouhetta

Täyte:
100 g edam juustoraastetta
1 punainen paprika
½ prk ananasmurskaa
½ pss kalkkunasuikaletta (Pirkka)
250-300 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 porkkana
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
mausteista: paprikajauhetta, pizzamaustetta, pippurisekoitusta, chilijauhetta

Tee taikina sekoittamalla ensin jauhot ja hiiva, lopuksi vesi. Jätä taikina vähän löysän puoleiseksi niin se on helpompi painella pellille. Kohota taikina.

Laita pizzakastikkeen aineet kulhoon ja soseuta esim. sauvasekoittimella tasaiseksi.

Täytettä varten raasta porkkana, silppua sipulit ja laita kuumalle pannulle jossa on loraus öljyä tai nokare voita. Kuullota hetki, lisää jauheliha ja ruskista, mausta. Lisää lopuksi kalkkunasuikaleet ja sekoita tasaiseksi.

Laita taikina pellille ja taputtele pellin kokoiseksi. Kaada pizzakastike pohjan päälle. Lisää juustoraaste lähes kaikki juustoraaste, tyhjennä pannu juustoraasteen päälle ja lopuksi paloiteltu paprika ja valutettu ananasmurska. Lisää vielä hiukan pizzamaustetta ja loppu juustoraaste. Paista 225-250 asteisessa uunissa kunnes pohja on sopivan ruskea. (kellon aikaa en tällä kertaa "älynnyt" katsoa)