Nyt ne raparperit ovat jo nousseet niin paljon että pääsin tekemään kevään ensimmäistä raparperipiirakkaa. Myös kävijälaskuri on pyörähtänyt 30 000 kävijärajan rikki eli kiitokset jälleen kerran.
601069.jpg
Kuvasta tuli vähän epätarkka, harmi. Raparperin tilalle sopivat myös marjat, kirsikat ja omenalohkot.

piirakkavuokaan (halkaisija n. 25 cm)
1 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa (käytin Flora ruokakermaa kevyt ja paksu, sekä rasvatonta maitoa)
50 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä (itse käytin kaurahiutaleita)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

pinnalle:
2-5 dl raparperia
2-4 rkl sokeria

Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää maito ja sulatettu margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään kaada massan sekaan. Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle raparperi ja sokeri. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -vaahdon kera.

Huom! Mikäli haluat tehdä uunipellillä tee kolminkertainen annos!