Löysin Citymarketista Arla Ingmannin uutta mansikka-raparperirahkaa. Ostoskärriin lähti suoraan kaksi purkkia, mutta ei ollut aavistustakaan mitä herkkua niistä tekisin. Viivin kanssa mietittiin ja päädyttiin kauanaikaa sitten löytämääni ohjeeseen, tosin en kyllä muista mistä tämän ohjeen löysin ja ohjetta hiukan muuttelin varsinkin rahkan ja teko-ohjeiden mukaan. Tämä piirakka on kokonaan Viivin tekemää ja jota minä tietenkin pääsin maistelemaan. Kerrassaan hyvää ja herkullista oli, suosittelen kokeilemaan, varsinkin tuota uutuus rahkaa.

 
4 pientä lasillista vehnäjauhoja
2 pientä lasillista sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita
 
Ainekset sekoitetaan keskenään ja otetaan 1/3 erikseen päällisen muruseosta varten.

2/3 käytetään pohjaan, johon lisätään:
1 kpl kananmuna
1 pieni lasillinen piimää

Sekoita nopeasti ja juuri sen verran mitä tarvitset (ettei tule sitkoa taikinaan). Levi taikina pellille ja sekoita rahkaseos.

Väliin rahkaseos:
2 prk mansikka-raparperirahkaa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria

Sekoita rahkaseos ja kaada piirakanpohjan päälle. Lisää rahkaseoksen päälle mustikoita tai muita marjoja.

Lopuksi ripottele muruseos.

Paista uunissa 200 asteeseen n.25 min