Härkäruukku ruukussa ja Härkäruukku annos riisillä
2 tl voita tai ruokaöljyä
1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 iso punainen paprika
(herkkusieniä)
400g (HK:N ehta) naudan (pippuriset) suikaleita
½ dl vehnäjauhoja
1 rkl konjakkisinappia
1 prk Flora ruokakerma kevyt & paksu 4 %
½ lihaliemikuutio
2 dl vettä
1 rkl chili soijakastiketta
Mausteista: chilirouhetta, caeynnepippuria, pippurisekoitusta, paprikajauhetta
½ juustoraastetta
Sulata ja kuumenna pannulla voi tai öljy. Lisää kuutioidut porkkanapalat ja sipulit, pyörittele pannulla niitä 5 minuuttia. Lisää lihat ja kypsennä ne, sekä mausta vähän chilirouheella, cayennepippurilla, pippurisekoituksella ja paprikajauheella. Lisää vehnäjauhot ripotellen ja ruskista käännellen lihoja. Kaada hana kuuma vesi hyvin sekoittaen ja lisää ruokakerma, lihaliemikuution puolikas, kuutioidut paprikat sekä konjakkisinappi. Hauduta 5 minuuttia ja maustele ja mausta tarvittaessa. Kaada ruoka uuninkestäviin astioihin joko annoksittain tai sitten yhteen isoon kulhoon. Ripottele juustorastetta päälle ja laita uuniin 225 asteeseen siksi aikaa kun juusto on sulanut ja vähän ruskistunut. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.
torstai, 1. helmikuu 2007
Kommentit