Pitkästä aikaa sämpylöitä. Olen tehnyt aiemminkin tällä samalla ohjeella, mutta paikko laittaa tämä uudestaan, sillä nämä ovat vaan niin hyviä. Nämä sämpylät ovat seuraavinakin päivinä sisältä pehmeät ja kuohkeat. Suosittelen kokeilemaan. Tämän ohjeet löysin HP:N HerkkuPaikasta, josta ohje kopioitu blogiini

Juuri:
5 dl lämmintä vettä
(nokare ruistaikinan siementä)
1 pss kuivahiivaa
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä tai pellavarohetta

Sekoita aineet keskenään ja jätä huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi. 

Lisää taikinaan:
1 rkl fariinisokeria
2 tl suolaa
½ dl öljyä
8 dl vehnäjauhoja

Alusta hyvin (mieluiten koneella). Anna taikinan levätä noin 30 min. Jaa taikina 16 osaan ja leivo sämpylöiksi. Kohota 60 min. Paisto 200 asteessa 12 min. kiertoilmalla.