Ystäväni kanssa päätettiin lähteä A-luokan matkalle Egyptiin. Matkastamme tuli kuitenkin luksus-matka Hurghadaan. Hotelli Jungle Aqua Park oli aivan mahtava ja mielettömän ystävällinen palvelu. Aamupalalla tarjoilijat kumarsivat ja toivottivat hyvät huomenet ja sehän meistä tuntui kun olisimme olleet prinsessoja/kuningattaria. Meiltä kysyttiin usein päivän aikana onko kaikki hyvin ja eräs henkilökuntaan kuuluva pyysi häneen ottamaan yhteyttä mikäli tulisi ongelmia tai muuta kysyttävää.

Vaikka Hurghadassa on tammikuussa kaikkein kylmintä niin kyllä siellä päivällä varjossa oli 21 astetta lämmintä (aurinkogossa 26-29 astetta) ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta. Päivällä tuuli suhteellisen kylmästi joten tällä reissulla ei hirveästi tullut uitua kun lämpimästä altaasta noustessa hetken jos toisenkin oli iho kananlihalla. Päivällä kyllä hyvin tarkeni t-paidassa ja shortseissa, mutta iltaisin piti kaivaa fleecetakki päälle.

Monet aina moittivat Egyptiä turistien mahatautien osalta. Itse olen nyt kolme kertaa käynyt Egyptissä ja kertaakaan en tautia ole saanut. Kaksi viikkoa ennen matkaa aloitan maitohappokuurin ja aamuin-illoin otan maitohappobakteerin. Rahojen käsittelyn jälkeen olen käyttänyt käsidesiä, sekä vessassa käyntien jälkeen. Lisäksi ennen syöntiä ja katson mitä syön. Näin olen selvinyt vatsataudilta.

Se mikä yllätti minut suuresti ja positiivisesti tämän ravintolan hygienien osalta oli se, että kokit käyttivät ruokia valmistaessa kertakäyttöisiä käsineitä. Myös tarjoilijat käyttivät näitä käsineitä kattaessaan pöytiin ruokailuvälineitä. Suomessa en ole missään ravintolassa näin kokkien eikä tarjoilijoiden käyttävän käsineitä.

Mutta tässäpä "muuta" valittu kuva yli 300 kuvan joukosta:

Hotelli Jungle Aqua Park eli tuo "palatsi" on respa. Takana näkyy bungalow tyyppisiä rakennuksia ja jossa me myös asuimme tuon viikon ajan.

Tällaiselta näytti tuo respa illalla kuten myös kaikki muutkin hotellialueen rakennukset, jossa oli kuusi ravintolaa.

Meidän huone eli hyvin tällaiseen 40-50 neliöiseen kaksi naista mahtui.

Tässä yksi vaihtoehto kuuden ravintolan jälkiruokapöydästä.

Tässä kuva parista herkullisista ja kauniista kakuista, joita oli toisessa ravintolassa tarjolla.

Aasian Planet ravintolassa oli muutamana iltana kokki tekemässä upeita taideteoksia kurpitsoista. Kun aikamme katselimme työskentelyä teki hän siinä meille porkkanasta ja retiikasta kauniit kukat.

Hotellialueellamme oli myös todella viihtyisä kahvila josta sai erilaisilla maustesiirapein maustettuja kahveja, jääkahveja sekä meille herkkusuille maustettuja kaakaoita.

Meidän suosikki kaakao oli "Truth" tupla mintulla ja palvelu pelasi niin hyvin, että parin kerran jälkeen meidän ei tarvinnut edes tilata vaan ne tuotiin suoraan meille kun olimme päässet istumaan.

Erään päivän päätimme viettämällä naapuri hotellin Alf Leila wa Leilassa, jossa oli mielettömän upea show. Siellä pääsimme myös ratsastamaan pienen ringin kamelilla. Ohjelman alussa oli kertomus Egyptin historiasta jonka jälkeen seurasimme taitoratsastusta, tanssia ja vesi-valoshow.

Lopuksi vielä kakkukuvia, sillä kävimme tutustumassa hotellimme läheisyydessä olevaan "Senzo Mall" -ostoskeskukseen. Siellä oli Prisman oloinen ruokakauppa, jossa oli valta kakkutiski, josta oli myös pakko ottaa "muutama" kuva.

Reissu oli siis kertakaikkiaan aivan mielettömän upea. Sanat eivät riitä kertomaan miten ihanaa siellä oli. Pakko päästä Egyptiin vielä neljännenkin kerran.