Pirkka -lehdestä nappasin tämän makean kesäkurpitsapiirakan ohjeen. Voisin jopa väittää, että tämä on parempaa kuin porkkanasta tehty piirakka, vaikka hyvin samanlaisia ovatkin maultaan.

pohja:
200 g kesäkurpitsaa
150 g margariinia
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 dl maitoa

kuorrutus:
1 tlk rahkaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
yhden sitruunan raastettua kuorta

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sulata rasva. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kesäkurpitsaraaste ja rasva taikinaan. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele!