Löysin A´la Marie:n sivuilta tämän ohjeen, jota todella vähän muuttelin.
Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 rkl siirappia
Pohja (4 hengelle):
2 kananmunaa
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ rkl piparkakkujauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ rkl siirappia
Täyte:
2 ½ dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 banaani
Kostutukseen käytin Pommacia.
Kuivat aineet sekoitetaan, munat ja sokerit vatkataan vaahdoksi. Lisätään kuivat aineet ja siirappi, nopeasti sekoittaen.
(Silikonivuokaan vain sipaisin vähän rasvaa) Taikina vuokaan ja sit uuniin 175 asteeseen.
Puolukat soseutetaan, kerma vaahdotetaan, lisätään tuorejuusto ja puolukka survos.
Päälle vielä koristeeksi jäisiä puolukoita joita pyöritellään tomusokerissa.
Täyte riittää hyvin pieneen kakkuun ja kääretortun täytteeksi.
Kommentit