Nyt sitten sain aikaiseksi tehdä tätä Paholaisenhilloa. Tämä on aika lähes sitä Rossossa syömääni hilloa, tosin tuorean chilin käytöstä ei hirveästi kokemusta joten tästä tuli niin tulista jota en taidakaan viedä Veetin kummin luo viemisenä. Saa nähdä pystyykö tätä syömään itsekään kun tuota chiliä tuli laitettua pikkuisen liikaa.

845426.jpg
vähän epätarkka kuva, mutta siinä sitä on. Lieskat vain puuttuvat.

PAHOLAISENHILLO<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

1,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
0,5 sipulia
0,5 keskivahva chili (itse käytin Habanero-chiliä, polttavan tulista)
3 tosi isoa paprikaa
3 rkl hunajaetikkaa
3 dl vettä
0,3 tl valkopippuria

Halkaise paprikat ja chili, poista siemenet, leikkaa paprika peukalon kynnen kokoisiksi paloiksi, hienonna sipuli ja chili ihan hienoksi. Sulata sokeri kattilassa, lisää joukkoon paprika, chili ja sipuli. Lisää etikka, suola ja valkopippuri sekä vesi. Keitä noin puoli tuntia miedolla lämmöllä, jäähdytä ja tarkista maku. Voit myös sauvasekoittimella vähän soseuttaa jos et halua ns. sattumia.

Laitoin siis tuohon chilin määrät jotka olisi kannattanut laittaa. En edes katsonut paketin päällä olevasta lapusta chilin voimakkuutta. Jos olisin tienyt tämän ärhäkkyydestä olisin laittanut vain puolikkaan tai yhden kolmen sijasta. Seuraavalla kerralla sit laitetaan ihan ohjeen mukaan. Nyt siis tarvitaan tämän hillon jälkiruoaksi mielellään 5 kg:n palosammuttimen.