Toimittaja tuli tekemään minusta juttua mm. ateriapalvelun merkeissä. Lehteen lupasin jonkin ystävänpäiväkakun ohjeineen kun lehti ilmestyy ystävänpäivän alla. Onneksi toimittaja otti kuvan kamerallaan kun oma kuva jostakin syystä utuinen, Veetillä tällä kertaa sormensa laittanut väärään paikkaan.
1249879.jpg
Kakusta olisi voinut tulla kauniinpikin, itse EN todellakaan tyytyväinen tulokseen. Lisäksi kun tein tätä kakkua, oli juuri se päivä jolloin EI mikään onnistu. Migreeninhän sitten sain heti kun toimittajan takavalot hävisivät.

pohja:
3 dl kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl mustaherukoita (pakaste)
50 g valkosuklaata

Huuhtele silikonivuoka ja anna ylimääräisen veden valua pois tai voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää mustaherukat (jäisinä). Rouhi valkosuklaa esim. terävällä veitsellä. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokeri vaahtoon valkosuklaarouhe, sekoita pikaisesti. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175 asteessa tai kunnes tikulla kokeiltaessa ei enää jää taikinaa tikkuun.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Laita silikonivuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille tuorekelmu.

täyte (osa I):
1 dl vispikermaa tai Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g tuorejuustoa
0,5 prk ranskankermaa
2 dl mansikoita ja mustaherukoita soseutettuna


Vaahdota kerma sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja ranskankerma, sekä soseutetut marjat. Jatka täytteen tekemistä.

täyte (osa II):
3 dl maitoa
2 pss Blå Band:in Puolukka-vanilja mousse ainesta
2 liivatetta
1 rkl mustaherukkamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Valmista mousse vatkaamalla maitoa ja mousseaines kulhossa, sähkövatkaimella 5 minuuttia. Yhdistä molemmat vaahdot ja sekoita tasaiseksi. Ota tästä kakun kuorrutusta varten vajaa puolet. Kuumenna vesi tai mehu kattilassa. Ota liivatteet vedestä ja puserra ylimääräiset vedet pois, sulata kuumaan nesteeseen sekoittaen. Kaada ohuena nauhana liivate täytteeseen nopeasti sekoittaen. Nosta toinen puolikas vuorattuun vuokaan. Kostuta esim. mustaherukka kivennäisvedellä. Levitä ohut kerros esim. mustaherukkahyytelöä pohjalle ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jäljelle jäänyt pohja täytteen päälle. Peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Kumoa vuoka tarjoiluvadille. Kuorruta kakku ja koristele esim. mustaherukoilla.

Huom! Ohje saattaa olla hiukan sekava, kyselkää jos jotakin epäselvää. Kakku oli todella raikas ja marjaisan makuinen, vaikkei tuo kakku ole läheskään sitä mitä kakkuni yleensä ovat olleet.