HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!

Tämä kakku oli täydellinen epäonnistuminen ainakin ulkonäöllisesti. Pursotukset eivät onnistuneet, olisi täytynyt ottaa täytettä pursotinpussiin ennen appelsiinimehun lisäämistä. Pinnalla oleva hyytelöä hyydytin liikaa joten se oli lähes mahdotonta saada levitettyä kakun päälle. Koristelukin meni miten meni. Mutta kyllä tämä varmasti tulee syötyä, onneksi maku ja ulkonäkö eivät kulje käsi kädessä.
493623.jpg
Jos jotakin positiivista niin elämäni ensimmäiset itse tehdyt ruusut (lehdet ostin kaupasta)

pohja:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ rkl kaakaojauhetta

väliin: aprikoosihilloa tai appelsiinimarmeladia

täyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta (Kotigastronomi)
2,5 dl Flora vispiä
200 g tuorejuustoa (appelsiinimakuinen)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rkl appelsiinimehua

kostutus: spriteä

päälle:
2 dl appelsiinimehua
3 liivatelehteä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne. Lisää jauhoseos muna-sokeri vaahtoon varovasti. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 150 asteessa kypsäksi.

Vaahdota Flora vispi ja vaniljakreemijauhe. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota vielä vaahtoutuva vanilja kastike ja lisää tämä vielä kerma-kreemi-tuorejuusto seokseen. Mausta ja löysytä vielä 1 rkl appelsiinimehulla.

Halkaise kakku kahtia, kostuta spritellä toinen puolisko ja levitä hillo tai marmeladi. Levitä puolet täytteestä ja laita toinen puolisko päälle kanneksi. Laita vielä pari ruokalusikallista täytettä päälle ja loput pursotinpussiin. Anna tunnin verran olla jääkaapissa.

Liota liivatteet 5 minuttia kylmässä vedessä. Kuumenna n. 1 rkl appelsiinimehua kattilassa ja lisää liivatteet ja sekoita. Kaada loppu mehu liivate-appelsiinimehuun. Nosta kattila hyytymään jääkaappiin hetkeksi. Käy välillä hämmentämässä ja tarkistamassa hyytymisen paksuus. Kun se on liimamaista levitä kakun päälle. Anna hyytyä ja koristele.