Alkuperäinen ohjeen nimi Lakkamalja jonka löysin Kotilieden 2007 nro:sta 4.
Ohjeessa oli käytetty lakkalikööriä, mutta hyvältä tämä maistui ilman likööriäkin.

416343.jpg
täytyy myöntää, että annokset ovat aivan liian pienet. Tuosta määrästä tuli vain
vihaiseksi.

hyytelö:
5 dl vadelmia
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

tuorejuustoseos:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1½ dl Valion mansikkakerma
½-1 dl vadelmahilloa

koristeeksi:
kinuskikastiketta
vadelmia

Kiehauta vadelmat ja vesi, anna hetken kiuhua. Puserra vatut siivilän läpi ja laita mehu kattilaan. Kiehauta mehu ja lisää hyytelösokeri kokoajan sekoittaen. Kiehauta pari minuuttia kunnes liemi on kirkasta. Kaada annosmaljoihin.

Kaada vaahtoutuva vaniljakastike ja mansikkakerma kulhoon, vaahdota. Lisää tuorejuusto ja vadelmahillo, sekoita tasaiseksi. Lusikoi maljoihin hyytelön päälle ja koristele kinuskikastikkeella ja vadelmilla. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.