Monet kerrat olen heittänyt hukkaan täytekakkujen pursotuksista jääneet kermat kun ei ole sattunut silmääni kahvikakkujen ohjetta johon sen olisi voinut hyödyntää. Nyt jääkaapissa oli kerma, joka piti johonkin käyttää ja pian. Aikani googlettamalla löytyi hyvä ohje, joka siis löytyi Hiekkakakun -blogista.  Ohjetta vähän muokattiin ja tällaiset kakut tehtiin Viivin kanssa.

3 dl kermaa
3 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja + 5 tl vehnäjauhoja (kun ei ollut mantelirouhetta eikä -jauhetta)
50 g suklaata rouhittuna
1 pss raastettua appelsiininkuoriraastetta

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään, myös suklaarouhe ja appelsiinkuoriraaste. Vaahdota kerma ja puolet (1,5 dl ) sokerista. Vaahdota munat ja loput (1,5 dl ) sokerista kovaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kermavaahto varovasti nostellen. Lisää lopuksi vehnäjauhoseos. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.

Edellinen kakku oli niiiiiiiiin mielettömän hyvää ja kermaa oli vieläkin jäljellä ja päivämäärä menossa umpeen, joten tehtiin kerralla isompi satsi.

ohje 3:lle kahvikakulle:
8 dl kermaa
10 dl sokeria
7 kananmunaa
5,5 tl leivinjauhetta
15,5 dl vehnäjauhoja 
150 g suklaata rouhittuna
1 dl Dooley´s toffee likööriä

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kerma ja puolet (5 dl) sokerista. Lisää kermavaahdon joukkoon likööri ja suklaarouhe. Vaahdota munat ja loput (5 dl ) sokerista kovaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kermavaahto varovasti nostellen. Lisää lopuksi vehnäjauhoseos. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.