551375.jpg
Vaihtelua tavalliseen karjalanpaistiin

500 g karjalanpaistilihaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1 valkosipuli
1 punainen paprika
4 dl punaviiniä
n. 4 dl vettä
ripaus: cayennepippuria, valko- ja maustepippuria myllystä, paprikajauhetta
2 lihaliemikuutiota
tarvittaessa 1 tl suolaa

Ota lihat huoneen lämpöön vähintään puolituntia ennen uuniin laittamista. Kuori porkkanat ja pilko noin 1-1½ cm paksuiksi paloiksi. Halkaise sipuli 6 osaan. Pilko paprika myös reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori valkosipulin ulommainen valkoinen kuori ja laita sekin lihojen joukkoon. Kaada viini ja vesi lihojen ja kasvisten päälle. Ripottele mausteet ja lihaliemikuutio, sekoita vähän. Laita uuniin 150-175 asteeseen reiluksi 3 tunniksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keitetyn perunan kanssa.