Kevään ylioppilasjuhliin tuli tilaus, joka olisi suussasulava pikkuleipä ja valkosuklaatäyte. Jokin aika sitten yritin näitä tehdä, mutta voimat eivät silloin riittäneet pursotukseen enkä silloin muistanut omistavani toisenlaista pursotinta (silikoniruutan tyyppistä). Nyt sitten kokeilin näitä ja vein kaverin pojan syntymäpäiväjuhliin näitä maistiaisiksi. Nämä olivat todella suussasulavia ja sopivan kokoisia, eikä loppujen lopuksi niin kamalan hankalia tai vaikeita tehdä.
Tässä annos joka jäi itselle, joita ei enää ole kun Veeti huomasi rasian jääkaapista.
taikina (munaton):
250 g huoneen lämpöistä ja pehmeää voita
1 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1,5 tl appelsiiniaromia
5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota huoneen lämpöinen pehmeä voi ja tomusokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää Vaniljasokeri ja Spice & Aroman appelsiiniaromi, sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot, sekoita pikaisesti taikinaksi. Pursota halutun muotoisia ja kokoisia pikkuleipiä suoraan leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia.
täyte:
30 g sulatettua valkoista suklaata
1 dl tomusokeria
30 g pehmeää voita
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja täytä pikkuleivät.
Kommentit