AURINKOISTA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE!

580982.jpg
Tehtiin lasten kanssa äitienpäiväkakku. Suunnitelmat muuttuivat joten mummo ja isomummo eivät pääse tälläkertaa nauttimaan tästä herkusta.

pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus: vadelmamehua tai vadelmalimpparia

hillona: vanilja-mansikkahilloa

täyte I:
1 dl vaniljakreemijauhetta (KotiGastronomi)
3 dl vettä
2,5 dl Flora vispiä
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

täyte II:
2 pss Vadelma mousseainesta (Blå Band)
3 dl rasvatonta maitoa

lisäksi: 2 dl vadelmia jäisinä murskattuna

päälle: mansikoita ja vadelmia

hyytelökiille: 1 dl hyytelösokeria ja 1½ dl vettä

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet siivilän läpi ja lisää muna-sokeri vaahtoon. Kaada voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan ja paista uunissa 150-175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa ei jää taikinaa tikkuun.

Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi, anna tekeytyä jääkaapissa noin 30 min. Vaahdota Flora vispi ja mausta se tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Yhdistä kreemi ja Flora vispi vaahto.

Kaada maito kulhoon ja lisää moussejauheet. Vaahdota. Anna puolisen tuntia tekeytyä jääkaapissa.

Halkaise kolmeen osaan kakkupohja. Kokoa kakku samaan vuokaan jossa paistoit kakun. Laita ensimmäinen pohjan osa, kostuta, levitä hilloa, laita vanilja-kreemikerma, vadelmamousse ja murskatut vadelmat. Laita uusi pohjan osa ja kostuta jne. Laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi maustumaan. 

Ota kakku pois vuoasta ja levitä reunoille vaniljakreemi-kermaa ja laita esim. suklaa trösseleitä reunoille. Laita mansikat ja vadelmat kakun päälle. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Keitä sitä niin kauan kun siitä tulee kirkasta. Levitä pullasudilla marjojen päälle. Pursota loput vaniljakreemi-kerma.