509353.jpg
Kuva ei kerro kuinka hyvää tämä oli. En ole aiemmin syönyt lohta näin, mutta aionpa tehdä toisenkin kerran sen verran herkullista tästä tuli, vaikka itse kehunkin.

marinadi:
3 tl Teriakikastiketta
2 tl sitruunaista grillimaustetta tai sitruunaista kalamaustetta
ripaus: chilirouhetta ja pippurisekoitusta
n. 300 g lohifilettä (kuutioituna)

kastike:
1 tl voita
n. 300 g marinoitua lohifile kuutioita
1 pieni sipuli
1/3 punaista paprikaa (kuutioituna)
2 dl Flora ruokakerma kevyt & paksu 4 %
n. 50 g Creme Bonjous pippurituorejuustoa

Ota lohesta noin sentin levyisiä paloja siten, että nahka jää pois. Kuutoi palat ja laita astiaan. Lisää kalojen päälle Teriakikastike ja mausteet. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunnin ajaksi.

Sulata pannulla voi. Ruskista marinoitu lohipalat ja sipuli. Lisää paprika kuutiot kun lohipalat ovat lähes kypsät ja jatka kypsentämistä vielä hetki. Lisää ruokakerma ja tuorejuusto. Anna kiehahtaa ja tarjoa keitetyn pastan kanssa.